Desert tort de biscuiti fara coacere

de Corinuta in Torturi, 24 Dec 2015 | 33087 vizualizari

 

Pentru Mos Craciun!
Un tort ciocolatos gatit asa frumos, eu zic ca merge pe masa de sarbatoare! Dar asta e doar parerea mea, stiti ca eu sunt adepta lucrurilor simple. Si cu asta va urez Craciun Fericit dragi bucatarasi!

 

INGREDIENTE

  • 600 g biscuiti 
  • 200 g zahar
  • 60 g cacao
  • 240 ml apa calda
  • 150 g unt
  • 100 g alune sau nuci+ 50 g pentru ornat deasupra
  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de biscuiti fara coacere:

Se zdrobesc biscuitii grosier cu mana si se pun intr-un bol mare. 

Se toaca alunele sau nucile grosier si se pun la prajit intr-o tigaie antiaderenta amestecand din cand in cand timp de 5 minute, apoi se pun peste biscuiti.

Zaharul se amesteca bine cu cacaua, se adauga apa si se omogenizeaza cu un tel.  Se pune compozitia pe aragaz la foc potrivit si cand incepe sa fiarba se adauga untul taiat cubulete. Se fierbe acest sos 8 minute pana se ingroasa, amestecand din cand in cand.

Cand se ia de pe foc, se lasa la racit cam 10-15 minute, apoi se toarna peste biscuiti si se amesteca bine cu o spatula. 

Se pregateste o tava de tort cu inel detasabil in care turnam compozitia rezultata si o nivelam cu dosul unei linguri. Dupa ce am nivelat frumos, acoperim compozitia cu o folie transparenta si o dam la frigider circa o ora.

Incalzim frisca lichida pana la punctul de fierbere, apoi o turnam peste ciocolata taiata cubulete si o lasam cateva minute. Apoi incepem sa amestecam cu o lingura pana obtinem o glazura omogena.

Scoatem tortul de la frigider si inlaturam folia, apoi turnam glazura calda de ciocolata si nivelam. Il dam din nou la frigider pentru 3-4 ore, dupa care presaram pe margine alune tocate si prajite si putem sa-l feliem si sa servim.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Puteti folosi  biscuiti digestivi, daca nu aveti, merg si Petit Beurre.

2

Eu am mai adaugat la compozitie si 50 g de stafide inmuiate in esenta de rom.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de biscuiti fara coacere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

dantes 1

19.01.2016, 06:44

Super!

Aletta 1

19.01.2016, 09:18

ce bine arata tortul,te lingi pe degete!!!

mihaelar63 1

28.01.2016, 01:04

Am ajuns si eu . Ca fulgerul ) Ce-mi place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si nuca